ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

PHOTO KALANDRANHS

 

 Dimitris J. Calandranis was born in Cairo, Egypt in 1936. He studied accounting, hotel management and foreign languages. In Greece he worked for 30 years in an airline. After his retirement he lives permanently in Paros, where he has developed strong social activity. He writes short stories and essays on Paros News and on Paros Voice. He has published two poetry collections, and

 the English book Getting to understand the Greeks, which is translated into French. The Ascetic is his first novel.

biblionetper 99215

Η Κέλλυ Μαλαμάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει σπουδάσει Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές: Αθέατες μεταβάσεις (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2011), για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Μαρία Πολυδούρη» του Δήμου Καλαμάτας, και Σημεία ρήξης (Εκδόσεις Μελάνι, 2015).

OIKONOMIDISΟ Γιάγκος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1951 στο Λονδίνο. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Στο Υπουργείο Εξωτερικών μπήκε το 1977 και εν συνεχεία τοποθετήθηκε διαδοχικά στην Αγγλία, στη Νότιο Αφρική, στο Βέλγιο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως πρέσβης της Ελλάδας έχει υπηρετήσει σε δύο χώρες και συγκεκριμένα στη Νότιο Αφρική (2001-2005) και στην Ινδία (2005-2008). «Οι διπλωματικέ ιστορίες» είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

SPILIADIΒεατρίκη Σπηλιάδη τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Σπούδασε στην École Pratiques des Hautes Études, Ιστορία της Τέχνης. Υπήρξε συνεργάτης ελληνικών και ξένων εφημερίδων και περιοδικών.

no avatarH Νίκη Μιχαλοπούλου γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος, όμως χρησιμοποιούσε από παιδί τη φωτογραφική μηχανή του πατέρα της. Η φωτογραφία έγινε τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων της.

VOUTSINASO Μάριος Βουτσινάς αγαπά να ξαφρίζει, να σουφρώνει, να μαζεύει και να αναπλάθει τα πεταμένα αντικείμενα και όχι μόνο. Κανείς θα μπορούσε να χωρίσει τα έργα του σε κατηγορίες: στα μέταλλα, στο γυαλί, στα ξύλινα, ακόμα και στα μοντέρνα. Τα αντικείμενα που δημιουργεί, διηγούνται τις ιστορίες του.

tsolomitiΗ Ιωάννα Τσολομίτη είναι απόφοιτος, της Σχολής Καλών Τεχνώνμε την ειδικότητα Κεραμίστρια – Ελεύθερο Σχέδιο, Γλυπτική κ.λπ.  Έχει επίσης αποφοιτήσει και από Σχολή Μαγειρικής. Ήταν καθηγήτρια των Σχολών CHEF D’ OEUVRE και LE MONDE. Αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής διαγωνισμών όλων των Σχολών και είναι μέλος του Chef Club. Έχει προϋπηρεσία 30 χρόνων στη μαγειρική και στην εμπειρίατης συγκαταλέγονται πολλές δραστηριότητες.Υπήρξε Executive Chef σε πολιτικά πρόσωπα.Είχε πολυετή συνεργασία με εστιατόρια για την οργάνωση και λειτουργία της κουζίνας (A la carte).Διετέλεσε Chef στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Έχει άριστη γνώση της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και πολύ καλή γνώσητης Ιταλικής, Διεθνούς, Ασιατικής, Γαλλικής, fusion και ελαφριάς κουζίνας.Τελευταία της ενασχόληση είναι η διαιτητική και χορτοφαγική κουζίνα.

kokotosΟ Γιώργος Κοκοτός γεννήθηκε τον Οκτώβριοτου 1936 στην Κρήτη. Εκεί πέρασε τα χρόνια
του πολέμου, καθώς και τα πρώτα μαθητικά του χρόνια.
Τελείωσε το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και στη συνέχεια φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο
Πολυτεχνείο, από το οποίο απέκτησε τα διπλώματα του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού και του Πολιτικού Μηχανικού. Ασχολήθηκε με πολεοδομικές μελέτες, μεταφορές
κατολισθαινόντων οικισμών στην Ευρυτανία και με μελέτες και εφαρμογές ρυμοτομικών
σχεδίων. Αργότερα, ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές κτηριακών κυρίως έργων, ιδιωτικών και δημοσίων, στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Είναι δημιουργός πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα της Κρήτης, όπως επίσης και ιδρυτής της εταιρείας «Κτήμα Γ. Κοκοτού Α.Ε.» και της οινοποιητικής εταιρείας «Σεμέλη Α.Ε.», παραγωγού των ομώνυμων κρασιών.

choreanthiΗ Ελένη Τσικριτέα – Χωρεάνθη γεννήθηκε στην Αγία Βαρβάρα Τριχωνίδας  Αιτ/ίας, και τελείωσε το Γυμνάσιο Θηλέων Αγρινίου. Σπούδασε Παιδαγωγικά και μετεκπαιδεύτηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Γράφει ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο, κριτική βιβλίου, μετάφραση, διασκευές αρχαίων ελληνικών κειμένων. Συνεργάζεται με τα εγκυρότερα παιδαγωγικά και λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες  της Αθήνας και της επαρχίας. Κείμενά της, ποιητικά και πεζά, έχουν συμπεριληφθεί στα βιβλία του Δημοτικού Η Γλώσσα μου
Είναι τακτικό μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

mousamaH Ελένη Μουσαμά γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία και τουριστικά στο Παρίσι. Παρακολούθησε μαθήματα μετάφρασης στο ΕΚΕΜΕΛ και συγγραφής παιδικού βιβλίου στο ΕΚΕΒΙ.

LADIAΗ Ελένη Λαδιά γεννήθηκε το 1945 στη Αθήνα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει βραβευτεί με Β’ Κρατικό Βραβείο (1981) για τη συλλογή "Χάλκινος ύπνος", με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (1991) για την "Ωρογραφία" (1999) και με Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (2007) για το βιβλίο της “Η γυναίκα με το πλοίο στο κεφάλι”. Διηγήματα της έχουν μεταφραστεί στα σλοβένικα, γαλλικά και αγγλικά. Άρθρα της και μελέτες έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες της χώρας.

KRIKELIΗ Ελευθερία Κρικέλη, το γένος Καλογεράτου, γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, όπου και έζησε τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βοστώνης (Boston City Hospital), αποκτώντας την ειδικότητα της Παθολόγου. Μετά από δέκα χρόνια παραμονής στις Η.Π.Α., επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε δυναμικά στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. Από το 1985 έως το 2001 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Υγεία ως μάχιμος γιατρός, ενώ διακρίθηκε και για την ενεργή συμμετοχή της ως μέλος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Υγεία. Το 1989 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υγεία και το 1994 έγινε Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου· το 1995 ορίστηκε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Υγεία / Μayo Clinic και ένα χρόνο αργότερα, το 1996, εκλέχθηκε Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών Υγεία. Από τον Φεβρουάριο του 2002 διηύθυνε την Δ΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μέχρι το Φεβρουάριο του 2011, οπότε και ανέλαβε τη διεύθυνση της Α’Παθολογικής Κλινικής στον Όμιλο “ Υγεία-Μητέρα”. Αυτή είναι η πρώτη συγγραφική της προσπάθεια.

panidisO Ντίνος Πανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε Διαφήμιση και Μακρο-οικονομία. Συνέχισε σπουδές Γλυπτικής, Ελεύθερου σχεδίου και Ιστορίας της Τέχνης και ειδικεύτηκε στην still life και υποβρύχια φωτογραφία. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με ειδίκευση στην υποβρύχια φωτογραφία και τη διαφήμιση.

Go to top