ΜΕΛΕΤΕΣ

MYTHOLOGIKA PARADOXAΕλένη Λαδιά


Στο βιβλίο περιγράφονται μερικά μυθολογικά παράδοξα, που είναι επιλογή της συγγραφέως. Αναφέρεται μια σπουδαία περίπτωση κατοπτρομαντείας, το θέμα του υπογείου σε σχέση με τα πνεύματα σπουδαίων ατόμων, ένα νησί όπου έζησαν θνητοί θεοί, η εορτή του έρωτος, η πρώτη πόλη του κόσμου, τα παράξενα πλοία, η θεραπεία των τρελών κοριτσιών κ.α.
Ανάμεσά τους υπάρχει και ένα διήγημα "Πύρρος ο Δήλιος Ψαράς", στο οποίο περιγράφεται το θαύμα των μετενσαρκώσεων του φιλόσοφου και μύστη Πυθαγόρα.
Όλα αυτά τα παράδοξα συνιστούν έναν κόσμο μαγευτικό, ο οποίος επιδέχεται πάμπολες ερμηνείες.


Σελ:177
ISBN:978-960-89025-9-6
Tιμή:€20.00

TA PSYCHOMANTEIAΕλένη Λαδιά

Με συμβούλους τους αρχαίους συγγραφείς, από τον Όμηρο έως τον Πλούταρχο, αλλά και τους νεότερους μελετητές, μας πληροφορεί για το μέγιστο θέμα της ψυχής. Το αίτημα του συγχρόνου ανθρώπου παραμένει το ίδιο με του παλιού: τι συμβαίνει με τη μεταθανάτια περιπέτεια της ψυχής; Υπάρχει η ψυχή και με ποια μορφή; Τι έλεγαν τα Ψυχομαντεία και τα Ονειρομαντεία για όλα αυτά τα κεφαλαιώδη ζητήματα, που απασχολούν τη σκέψη κάθε ανθρώπου;
Όλα ακόμη είναι εδώ: οι επιτάφιες στήλες, το πλοιάριο στον Αχέροντα, το μαγευτικό Αμφιαράειο, η κάθοδος του Οδυσσέα στον Άδη, οι αρχαίες μνήμες.

Σελ:140
ISBN:960-86910-8-7
Tιμή:€20.00

ellines paidesΕλένη Λαδιά

Το βιβλίο προσπαθεί να καλύψει όλες τις πτυχές που αφορούν το παιδί στην αρχαιότητα. Είναι χωρισμένο σε κεφάλαια για την καλύτερη επεξεργασία του ομολογουμένως τεράστιου υλικού. Στο βιβλίο αυτό η γνωστή λογοτέχνης Ελένη Λαδιά, με σπουδές στην Αρχαιολογία και τη Θεολογία συνδυάζει την επιστημονική γνώση με τη χάρη της λογοτεχνικής γραφής, που τέρπει τον εραστή του είδους αναγνώστη.

Σελ:302
ISBN:978-960-6893-07-0
Tιμή:€20.00

Go to top