ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

Banalita Ελένη Δωρή

Το ιδιαίτερο αυτό βιβλίο της Ελένης Δωρή περιλαμβάνει μια συλλογή 100 σχεδίων και κειμένων που τα συνοδεύουν. Τα σχέδια λειτουργούν σαν μέσω έκφρασης για όλα τα σημαντικά και ασήμαντα της ζωής.

Στα τέλη του 1998 ο Enrico Pettigiani, ιδιοκτήτης της γκαλερί En Plein Air του Torino, έμαθε ότι του μένει λίγος χρόνος ζωής. Με τη συντροφιά του Enrico η Ελένη Δωρή έκανε τα είκοσι σχέδια σύντομα πενήντα και τα πενήντα εκατό, με την ελπίδα να καθυστερήσουν το θάνατο. Τα κείμενα που συμπληρώνουν το έργο γράφτηκαν από τον καλό φίλο της Ελένης Δωρή Enrico Montanari. Ο εμπνευστής του βιβλίου και ο άνθρωπός που το τελειοποίησε με τα κείμενα του  πέθαναν σε ηλικία 45 χρόνων.
 

Σελ:216
ISBN:960-89025 -2-5
Tιμή:€18.00

 

FLOTSAM JETSAMΕπιμέλεια: Δημήτρης Καραΐσκος - Γιάννης Χατζηασλάνης
Μετάφραση: Ευγένειος Πιερής - Καρολίνα Σάρδη

Όλοι έχουμε περπατήσει πάνω σε μία αμμουδερή παραλία "χτενίζοντας" την για να βρούμε αντικείμενα που έχει ξεβράσει η θάλασσα, ή εξερευνώντας ένα ακρωτήρι έχουμε ανακαλύψει κάτι παράξενο που έφερε το κύμα και το κόλλησε στα βράχια.
Το φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο "flotsam & jetsam" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις GEMA και περιέχει τη συλλογή τέτοιων μικρών "θησαυρών" που βρέθηκαν από τον Δημήτρη Καραϊσκο και φωτογραφήθηκαν από τον Γιάννη Χατζηασλάνη στο κλινικό άσπρο φόντο ενός φωτογραφικού στούντιο.

 

Σελ:100
ISBN:978-960-89877-0-8
Tιμή:€10.00

EGGYS VYTHOS Ντίνος Πανίδης
ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΔΥΟ ΘΑΛΑΣΣΩΝ / ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ


Λεύκωμα με εξαιρετικές φωτογραφίες του Ντίνου Πανίδη και κείμενα του θαλάσσιου βιολόγου Μιλτιάδη Σεφερλή τα οποία περιγράφουν, ταυτοποιούν και αποκαλύπτουν περισσότερα από 250 γνωστά και άγνωστα είδη και περιβάλλοντα του βυθού.
Με το λεύκωμα "Εγγύς Βυθός - σταγόνες δυο θαλασσών", ο εκδόσεις Gema προσθέτουν στην ωκεάνια εικονογραφία ένα γοητευτικό οδοιπορικό στον ποικίλο κόσμο του βυθού της Μεσογείου και της Ερυθράς. Εικόνες λαμπερές, αποκαλυπτικές μιας εξαιρετικά ευαίσθητης ματιάς, κείμενα που πληροφορούν και τέρπουν.

δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά)
 

Σελ:157
ISBN:960-86910-9-5
Tιμή:€65.00

VOTSALA AIGAIOU Νίκη Μηχαλοπούλου

Δίγλωσσο φωτογραφικό λεύκωμα με 106 εξαιρετικές φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή της Νίκης Μιχαλοπούλου.
Το λεύκωμα "Βότσαλα Αιγαίου" κάνει τον αναγνώστη να αισθάνεται την απόλαυση των διακοπών στην Ελλάδα, την αλμύρα της θάλασσας, τη μυρωδιά του καλοκαιριού και του δημιουργεί μια έντονη διάθεση να περπατήσει ξυπόλητος στην παραλία.

Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά)

Σελ:140
ISBN:960-86910-0-1
Tιμή:€35.00

OLYMPIA ISTHMIA PYTHIA NEMEA Κείμενα : Ελένη Λαδιά, Γιώργος Γιαννικόπουλος
Φωτογραφίες : Γιάννης Δημότσης

Είναι μια ιστορική αναδρομή στους τέσσερις Πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες της αρχαίας Ελλάδας. Τα Ολύμπια, Πύθια, τα Ίσθμια και τα Νέμεα ζωντανεύουν με απαράμιλλη λεπτομέρεια μέσα από τις 288 σελίδες του.
Με μοναδικές φωτογραφίες του Γιάννη Δημότση συνοδευμένες από κείμενα της Ελένης Λαδιά και του Γιώργου Γιαννικόπουλου.
Εικόνα και λόγος αποδίδουν και αποκαλύπτουν με μοναδικότητα το Αρχαίο Ελληνικό Ιδεώδες και υπογραμμίζουν την παγκόσμια και αδιαμφισβήτητα διαχρονική αξία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σελ:288
ISBN:960-86910-2-8
Tιμή:€50.00

 

 

Bakst-grCharles Spencer

Μετάφραση: Στάθης  Σκλαβουνάκος

Αυτή η πρωτοφανής έκδοση είναι αφιερωμένη στο ταξίδι του Leon Bakst στην Ελλάδα το 1907. Το ταξίδι αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη. Το βιβλίο είναι εμπλουτισμένο με φωτογραφικό υλικό από τα έργα του Leon Bakst, ο οποίος υπήρξε ιδιοφυΐα στη σκηνογραφία και στη σχεδίαση κουστουμιών.


Σελ:188
ISBN:978-960-6893-02-5
Tιμή:€35.00

 

MATIA POU VLEPOUNΚριτικά κείμενα Της Βεατρίκης Σπηλιάδη για την τέχνη
Επιμέλεια: Λίνα Παπαϊωάννου - Σταμάτης Γκίκας

Εξαιρετικά καλαίσθητο λεύκωμα που περιλαμβάνει μια επιλογή από κείμενα της γνωστής τεχνοκριτικού και ιστορικού τέχνης Βεατρίκης Σπηλιάδη, που αφορούν την πολιτιστική ζωή της Αθήνας από το ΄60 έως το ΄86.
Στο βιβλίο επίσης φιλοξενούνται κείμενα των: Ελένης Βαροπούλου, Δημήτρη Γκιώνη, Αντώνη Κωτίδη, Φώτου Λαμπρινού, Λίνας Παπαϊωάννου και Έφης Στρούζα, που συνθέτουν ένα βιογραφικό οδοιπορικό της Βεατρίκης Σπηλιάδη.
Σχήμα: 22.5 x 26
 

Σελ:240
ISBN:960-89025-3-3
Tιμή:€45.00

MARIOS VOUTSINASΜάριος Βουτσινάς

Εξαιρετικής αισθητικής δίγλωσσο λεύκωμα
"Μάριος Βουτσινάς " που παρουσιάζει την τριαντάχρονη δημιουργική πορεία του γνωστού καλλιτέχνη μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο χωρίζεται σε θεματικές ενότητες (αντικείμενα στο φακό, κοσμήματα, δαντέλες, δικοτυλήδονα, φωτιστικά). Για το έργο και την προσωπικότητα του Μάριου Βουτσινά γράφουν η εθνολόγος Λίλα ντε Τσάβες,
η ιστορικός και κριτικός τέχνης Θάλεια Στεφανίδου,
η δημοσιογράφος Τόνια Μάκρα, ο κριτικός τέχνης Χάρης Σαββόπουλος, η συγγραφέας Βασιλική Παπαγιάννη, η θεατρολόγος Λίνα Παπαιωάνου, ο σύμβουλος εκδόσεων Josh Garrick, o Θάνος Μικρούτσικος, ο Αλέξανδρος Μυράτ και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Δίγλωσση έκδοση (Ελληνικά-Αγγλικά)
 
Σελ:212
                                                     ISBN:960-86910-5-2
                                                     Tιμή:€50.00
 

CHARLIKO IN GREECEΑναμνήσεις ενός Άγγλου κριτικού τέχνης
Charles Spencer

Μετάφραση: Στάθης Σκλαβουνάκος

Ο Charles Spencer γεννημένος στο Λονδίνο, διεθνής ιστορικός τέχνης και συγγραφέας κάνει μια μοναδική περιγραφή της πενηντάχρονης σχέσης του με την Ελλάδα και τους Έλληνες καλλιτέχνες.
Στο βιβλίο σκιαγραφούνται με γλαφυρότητα προσωπικότητες από το ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα ανάμεσα τους και πολλοί προσωπικοί του φίλοι που απέκτησε στην Ελλάδα.
Με τις περιγραφές του εκφράζει την βαθειά αγάπη του για την χώρα και τους κατοίκους της καθώς οι ανατυπώσεις διαφόρων άρθρων του και τα σχόλια του για τους Έλληνες καλλιτέχνες αποτελούν μια αξιόλογη μαρτυρία της περιόδου αυτής (1958-1998).

Σελ:275
ISBN:960-86910-7-9
Tιμή: € 45.00

Go to top