ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

NGE cover

 

Catherine Dumonteil- Kremer

 

Η τιμωρία και η απειλή, πάνω στις οποίες θεμελιωνόταν άλλοτε η γονική εξουσία, αποδοκιμάζονται σήμερα από όλους τους μεγάλους διανοητές της εκπαίδευσης. Άραγε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υποχωρήσουμε και να παραιτηθούμε από τον γονεϊκό μας ρόλο; Το αντίθετο μάλιστα!

Ας επωφεληθούμε από το θαυμαστό κύμα αγάπης που συνοδεύει τον ερχομό ενός παιδιού για να αναθεωρήσουμε τη θέση μας και τη ρητορική μας.

Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε είναι όλα διαθέσιμα. Στο χέρι μας είναι να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε!

Το βιβλίο αυτό, καρπός της πείρας μιας ολόκληρης ζωής, σας βοηθάει:

• να επανακαθορίσετε τα όριά σας,

• να πετύχετε μια σχέση σεβασμού ανάμεσα σ’ εσάς και το παιδί σας,

• να καθιερώσετε ένα πρακτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση καταστάσεων αντίθεσης.

 

Σελ.: 260

ISBN: 978-960-6893-39-1

Τιμή: 12.00€

DYSLEKSIA COVER NEW

Eva Benso

Μετάφραση: Βαγγέλης Κατσιφός 

 

Η δυσλεξία ακόμα αντιμετωπίζεται, πάρα πολλές φορές, σαν μια σοβαρή κοινωνική και γνωστική αναπηρία. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα και δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός εγχειριδίου που να εξηγεί πώς να αναγνωρίσουμε τα σημάδια, με ποια εργαλεία να επέμβουμε, σε κλινικό και σχολικό περιβάλλον, και ποια είναι η σωστή ερμηνεία που πρέπει να δώσουμε σε ένα περιστατικό που συχνά υπερεκτιμάται ή υποεκτιμάται. 

Το παρόν βιβλίο προτίθεται να καταρρίψει ετικέτες και κοινοτοπίες, προσφέροντας μια δομημένη και σαφή ανάλυση του προβλήματος και εξηγώντας τη λειτουργία της ανάγνωσης στις υποδεέστερες διαδικασίες: της γλώσσας, της οπτικής αντίληψης και της προσοχής (και την αλληλεπίδρασή τους). Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει δυσλεξικός που να είναι ίδιος με έναν άλλο. Η λέξη-κλειδί της μεθόδου που προτείνεται είναι «εκγύμναση», ένα πλήρες και ειδικό «γυμναστήριο» για τη νόηση.

Το μέρος που είναι αφιερωμένο στις παιγνιώδεις-ψυχαγωγικές ασκήσεις μάς δίνει τη δυνατότητα να εκγυμνάσουμε το παιδί διασκεδάζοντάς το και κινώντας του το ενδιαφέρον για την ανάγνωση με εικόνες, παραμύθια ή χειρωνακτικές δραστηριότητες, που με τη σειρά τους αποτελούν βήματα για μια προπαρασκευαστική πορεία.

 

Σελ: 194

ISBN: 978-960-6893-34-6

Τιμή: 12.00 €

Aderfaki coverGiorgia Cozza
Μετάφραση:Άννα Παπασταύρου

Ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στην αγάπη και το βάθος της αδελφικής σχέσης. Γιατί τα αδέλφια είναι δώρο. Για όλη τη ζωή.

Ένα καινούριο μωρό καταφθάνει! Όταν η οικογένεια μεγαλώνει, γονείς και παιδιά καλούνται να βρουν νέες ισορροπίες. Πώς θα βοηθήσουμε το πρωτότοκο ν' αντιμετωπίσει την αλλαγή με ηρεμία και χαρά; Μετά τη γέννηση, πώς θα διαχειριστούμε τις απαιτήσεις δύο ή και περισσότερων παιδιών διαφορετικής ηλικίας; Κι ακόμα, ποια τεχνάσματα μπορούν να ωφελήσουν την κατανόηση μεταξύ αδελφών στην παιδική ηλικία;

Το Καλωσήρθες αδερφάκι απαντάει στις απορίες και τα ερωτηματικά των γονιών, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές υποδείξεις για να συμμετέχουν τα μεγαλύτερα αδέλφια στη φάση της αναμονής καθώς και στην υποδοχή του νεογέννητου.

Οι παρεμβάσεις των ειδικών –ψυχολόγων και παιδαγωγών– υποδεικνύουν πώς να διαχειριζόμαστε την κατάσταση αν το παιδάκι αντιμετωπίζει προβλήματα (για παράδειγμα παλινδρόμηση ή έντονη ζήλια). Και για τις μητέρες που θηλάζουν, όταν ανακαλύπτουν ότι είναι και πάλι σε ενδιαφέρουσα, υπάρχουν οι οδηγίες των γυναικολόγων και άλλων συμβούλων θηλασμού.

Σελ:288
ISBN:978-960-6893-29-2
Τιμή:12.00

 

DC-0-3R

Σύστημα Διαγνωστικής Ταξινόμησης Ψυχικής Υγείας και Αναπτυξιακών Διαταραχών της Βρεφικής και Νηπιακής Ηλικίας

Μετάφραση: Κορνηλία Χατζηνικολάου, Βασιλική Καρβέλη, Ελεάννα Ρίτσου, Βασιλική Κονδύλη

Επιστημονική επιμέλεια: Κορνηλία Χατζηνικολάου και Βασιλική Καρβέλη

Οι κλινικοί της ψυχικής υγείας, οι σύμβουλοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι ειδικοί της πρώιμης παρέμβασης, οι εκπαιδευτικοί προσχολικής αγωγής, καθώς και οι ερευνητές, θα αναγνωρίσουν στο DC: 0-3R έναν απαραίτητο οδηγό για την κλινική εκτίμηση και το θεραπευτικό σχεδιασμό σε βρέφη, νήπια και στις οικογένειές τους σε ένα εκτεταμένο εύρος πλαισίων.

Σελ:87
ISBN:978-960-6893-26-1
Τιμή:€12.00

Επανάσταση στον νου
George Makari
Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Καινοτόμο, προϊόν βαθιάς γνώσης, συναρπαστικό, το Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης του Makari προχωρά πέρα από τον μύθο και την πολεμική και μας παρουσιάζει την ιστορία εvόs από τα πιο αμφιλεγόμενα και σημαντικότερα πνευματικά εγχειρήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή την αριστοτεχνική ιστορία ο George Makari δείχνει πως διαμορφώθηκε ένας νέος τρόπος σκέψης για την εσωτερική ζωή του ανθρώπου και πως κέρδισε υποστηρικτές οι οποίοι διέδωσαν αυτό το ρεύ­μα σκέψης σε όλη τη Δύση. Αφηγούμενος αυτή την ιστορία, ο Makari παρουσιάζει στον αναγνώστη σαγηνευτικούς ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είτε ήταν παραγνωρισμένοι είτε είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό.

Το πνευματώδες, γοητευτικό και ριζοσπαστικό έργο του Makari Επανάσταση στον νου: Η δημιουργία της ψυχανάλυσης είναι το πρώτο που αναλύει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η ψυχανάλυση.

Προλογίζει ο Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής.

 

Ο George Makari είναι διευθυντής του Ινστιτούτου για την Ιστορία της Ψυχανάλυσής του Πανεπιστημίου Κορνέλ, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Γουέιλ, έκτακτος αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ και μέλος του Ψυχαναλυτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Τα έργα του για την ιστορία της ψυχανάλυσής έχουν κερδίσει πολυάριθμα Βραβεία. Ζει στη Νέα Υόρκη.

 «Ο Makari έγραψε στην ουσία την ιστορία του σύγχρονου νου».   Paul Auster                                                                                                    

«Εξαιρετική ιστορία... Αντί να γράψει μία ακόμη βιογραφία του Φρόυντ, ο Makari χαρτογραφεί το οικογενειακό δέντρο του Φρόυντ με όλα τα ακανθώδη κλαδιά του, τους μαθητές και τους διαφωνούντες του... Το Βι­βλίο του Makari βάζει μια ευχάριστη τάξη σε μια μπερδεμένη ιστορία».

                                                                                                         The New York Times Book Review

Σελ:833
ISBN:978-960-6893-23-0
Τιμή:€32.00

 

 

 

Σελ:833
ISBN:978-960-6893-23-0
Τιμή:€32.00

TI EXEI AYTO TO PAIDIAngels Ponce και Miguel Gallardo

Μετάφραση: Maria Teresa Von Hildebrand Ξυλούρη

Ένα θαυμάσιο βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Μέσα από τα κείμενα της οικογενειακής θεραπεύτριας Angels Ponce και την πολύχρωμη εικονογράφηση του Miguel Gallardo, βοηθά γονείς και δασκάλους να απαντήσουν στις απορίες των παιδιών για την αναπηρία. Οι εξηγήσεις που προτείνει το βιβλίο είναι απλές και συνοδεύονται από ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν παιχνίδια και πειράματα.
Το βιβλίο κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του ιδρύματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες « Μαζί για το Παιδί», στο οποίο και προσφέρεται μέρος των εσόδων.

Σελ:91
ISBN:960-89025-5-X
Τιμή:€18.00

MYLONTAS ME MIKRA PAIDIAMary Watkins και Susan Fisher

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Tι σημαίνει για τα μικρά παιδιά το γεγονός ότι είναι υιοθετημένα; Ποιες μπορεί να είναι οι ανησυχίες τους; Σ’ αυτό το βιβλίο, που το χαρακτηρίζει η βαθιά γνώση του θέματος, η ευαισθησία και η συμπόνια, μια κλινική ψυχολόγος η Μαίρη Γουότκινς και μια ψυχίατρος η Σούζαν Φίσερ, και οι δύο θετές μητέρες, προετοιμάζουν τους γονείς για τις συζητήσεις με τα παιδιά τους για την υιοθεσία τους.
Η ελληνική έκδοση θα εμπλουτισθεί με εισαγωγικό κείμενο της Σταυρούλας Παναγοπούλου (διευθύντρια Κοινωνικής Προνοίας Ανατολικής Αττικής) το οποίο θα αναφέρεται στη σχετική ελληνική νομοθεσία καθώς και στις ισχύουσες πηγές από τις οποίες μπορεί να αναζητήσει κανείς θετό τέκνο.

Σελ:362
ISBN:978-960-89025-6-5
Τιμή:€23.00

ANATREFONTAS KORITSIAElizabeth Hartley - Brewer

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Σε αυτόν τον οδηγό κοινής λογικής, η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ-Μπρούερ σκιαγραφεί επακριβώς τους λόγους για τους οποίους οι ευαισθησίες των κοριτσιών τα καθιστούν ιδιαίτερα τρωτά στον υπερβολικό έπαινο, και αποκαλύπτει γιατί η κατανόηση της μοναδικής οξυδέρκειάς τους είναι το κλειδί στο να μάθουμε να τους προσφέρουμε το σωστό είδος ενθάρρυνσης.


Σελ:283
ISBN:978-960-89025-7-2
Tιμή:€13.00

 

ANATREFONTAS AGORIAΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

Elizabeth Hartley - Brewer

Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Σε αυτόν τον οδηγό κοινής λογικής, η Ελίζαμπεθ Χάρτλεϊ-Μπρούερ σκιαγραφεί επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο τα αγόρια αντιδρούν στον έπαινο και αποκαλύπτει γιατί η κατανόηση της μοναδικής οξυδέρκειας των αγοριών είναι το κλειδί στο να μάθουμε να τους προσφέρουμε το σωστό τρόπο ενθάρρυνσης.

 

Σελ:283
ISBN:978-960-89025-8-9
Tιμή:€13.00

PETITES1 KATHAROΣοφί Καρκέν

Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου
Εικονογράφηση: Μισέλ Μπουσέ

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώσει κανείς... Μπροστά στις σκοτούρες των παιδιών τους, οι γονείς βρίσκονται συχνά πελαγωμένοι. Αυτά τα σαράντα παραμύθια, διανθισμένα με χιούμορ και ποιήση, θίγουν όλες τις πλευρές του δεσμού με τον άλλο, από το άγχος του αποχωρισμού μέχρι τη δυσκολία να πούμε «όχι». Μέσα σε αυτά τα θαυμαστά μαθήματα ζωής, γραμμένα για να διαβάζονται το βράδυ, οι γονείς θα βρουν μια πολύτιμη βοήθεια για να μάθουν στα παιδιά τους πώς να ζουν καλύτερα με τους άλλους.

Σελ:264
ISBN:978-960-6893-16-2
Tιμή:€12.00

Go to top